Про це він розповів у програмі «Пульс тижня» з Олексією Буряченком.

Як зазначає гість програми, у Заходу є одна цікава специфіка: якщо сюди заходить європейський або американський бізнес, то вони вже почнуть захищати Україну не стільки через те, що вони так Україну люблять, а через те, що у них тут є свій інтерес.

«Тут сама Урсула фон дер Ляєн із Єврокомісії каже, що для них важливе відновлення України, входження європейського бізнесу в Україну, і вони розуміють, що без страхування ризиків нічого не вийде, тому вони готові на себе це взяти. Такої риторики ніколи не було», - зауважує Олександр Буряченко.

На його думку, взагалі конференція у Лондоні, всі ці бесіди за всі дні форуму показали, що Україну вже сприймають як частину родини. Тобто, пояснює ведучий програми, якщо на Лугано Україні просто надавали кошти і вона виглядала радше як попрошайка, то у Лондоні наш статус змінився.

«Про сім’ю це мені трошки нагадує Грецію, коли у неї була остання економічна криза і Євросоюз влив більше 120 мільярдів євро для того, щоб її врятувати, бо вона – член сім’ї, Євросоюзу. І щодо України почалося те саме: ми ж усі європейці, відповідно, вони мають і нам допомагати. Тому вже і плани почали будувати на багато років», - зазначає Олександр Позній.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гладких розповів, чи можна все фінансування віддавати на фронт.

Також Знай.ua писав про те, що Рій розповів, чи відвернувся Китай від росії.