Про це він розповів у програмі «PolitБюро».

«Якщо ми говоримо про відносини москви і Пекіна, то, однозначно, вони змінилися, вони трансформувалися з тієї доленосної зустрічі на зимовій олімпіаді перед повномасштабний російським вторгненням, коли Сі Цзіньпін і путін заявили про дружбу без меж обох країн. Безперечно, все це трансформувалося і змінилося за ці більше як року повномасштабної війни», - розповідає Григорій Рій.

І багато в чому, зазначає експерт, тут повпливали США. Зокрема, розповідає експерт, у відповідний момент США натиснули на Сі Цзіньпіна, коли з’явилася інформація про готовність Пекіну передати росії летальну зброю.

Зараз же, констатує він, існує лише загроза тому, що китайська приватні компанії через треті країни постачають якісь напівпровідники, високотехнологічні розробки для російського озброєння в обхід санкцій. І Блінкен, зазначає історик, про це теж у своїй пресконференції заявив, що це була одна з його тем у його розмові із Сі Цзіньпіном і китайським міністром закордонних справ.

«Мені здається, тут США знайшли потрібні слова, потрібний ключ для того, щоб натиснути у цей момент на Пекін. Союз москви і Пекіна й так не є рівноцінним, навіть якщо цей союз і відбувся би, він не міг би бути рівноцінним через те, що росія є однією з найбільш підсанкційних країн зараз у світі, у москви величезні проблеми з економікою», - міркує Григорій Рій.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кириленко розповіла, як інтернет-магазини порушують права споживачів та як держава з цим боротиметься.

Також Знай.ua писав про те, що Гудков розповів, чи можуть російські еліти самі здати путіна.