На Лондонській конференції з відновлення України пролунали потужні сигнали, які говорять про те, що світ готовий допомагати у відновленні країни після війни. Про це заявив керівник групи міжпарламентських зв'язків з Естонською Республікою Арсеній Пушкаренко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Арсеній Пушкаренко вважає, що Лондонська конференція відбулася дуже успішно. У ній взяли участь лідери та високоповажні представники понад 60 держав, а також понад 400 компаній із 38 країн. Пролунали сильні сигнали, що світ готовий допомагати Україні у відновленні.

Лондонська конференція з відновлення України. Фото: скрін youtube
Лондонська конференція з відновлення України. Фото: скрін youtube

"На Лондонській конференції ми також почули потужні сигнали на підтримку України, зокрема й щодо надання нової фінансової допомоги. Європейський Союз виділить 50 мільярдів євро до 2027 року, що, за оцінкою Президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, складе 45% від потреби України на покриття податкового дефіциту та проєктів у швидкому відновлені", - зазначив він.

Лондонська конференція з відновлення України. Фото: скрін youtube
Лондонська конференція з відновлення України. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Арсеній Пушкаренко додав, що вже у 2023 році Великобританія дасть кредитні гарантії Світовому банку для України на 3 мільярди доларів, а США виділять 1,3 мільярда на інфраструктурні та енергетичні потреби нашої країни. За його словами, Україну вже не вважають "бідним родичем", тому вся допомога розглядається як інвестиції в безпеку Європи та всього світу.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям у Польщі пропонують багато цікавих вакансій: кого шукають роботодавці.

Також наш портал інформував, українцям розповіли важливі нюанси при отриманні компенсації за житло.

Крім того, ми писали, в Україні хочуть дозволити взагалі не платити за комуналку – чому це погана ідея.