Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Більше року там тримають людей. Люди, які там працюють, це громадяни нашої країни, вони там працюють під зброєю, проводять роботу, але у жахливих умовах», - зазначає Георгій Біркадзе.

Водночас, розповідає він, голова МАГАТЕ Гроссі приїжджає на ЗАЕС, дивиться, каже, що позиція не міцна, будь-якої миті все може вибухнути, їздить туди-сюди у бронежилеті, але хотілось би якихось конкретних кроків з його боку. Тому експерт запитує, чому за півтора роки у росіян не відібрали сертифікати на будівництво атомних станцій, не ввели санкції проти «Росатома» і не заборонили торгівлю ураном.

«Не дай Боже буде вибух, це може зачепити до мільярда людей. Це Болгарія, це Туреччина, це росія, це Румунія, це Молдова, бо немає розуміння, куди вітер подує. Де буде роза вітрів, туди і підуть ці викиди. А щоб ліквідувати цю подію, потрібно буде біля мільйона людей», - пояснює Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, як потрібно змінити роботу антикорупційних органів сьогодні.

Також Знай.ua писав про те, що Табах прокоментував ситуацію з 11 військовополоненими ЗСУ.