Про це вона розповіла на своєму каналі.

«Ми з вами були шоковані тим, коли Міноборони закуповувало яйця по 17 гривень, але так може статися, що яйця по 17 гривень стануть реальністю. А все тому, що підвищення цін на електроенергію та паливо неминуче вплине на собівартість продукції та викличе зростання відпускних цін», - повідомила Ельвіра Кириленко.

За словами авторки каналу, збільшення вартості електроенергії для бізнесу матиме ланцюгову реакцію. Як зазначила Ельвіра Кириленко, у структурі собівартості продукції, наприклад того ж птахівництва, електроенергія займає від 7% до 12%. У деяких видах продукції це значення сягає навіть 30%.

«Оскільки виробництво складається не з одного етапу, то на кожному з них збільшується вартість складових, і, відповідно, зростає собівартість продукції», - заявила Ельвіра Кириленко.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Ельвіра Кириленко розповіла, як в Україні можна збільшити пенсійні виплати: «Кожна людина тепер може…».

Також Знай.ua повідомляв про готівку проти корупції: експерт розповів, як влада збирається виправляти ситуацію в країні.