Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Туреччина тільки від того, що купує зерно, перемелює його і продає борошно, має 3 мільярди доларів. Вони на першому місці, на другому Румунія, потім Індія, потім Китай, потім Пакистан, потім Польща. Туреччина заробляє як на переробці, так і на продажу зерна, також дуже багато заробляють кораблі», - розповідає Георгій Біркадзе.

Як нагадує експерт, коли минулого разу зернову угоду продовжували на місяць, у Туреччині були вибори, але сьогодні їх немає, тому Ердоган може включитися в цю тему і займатися нею більш потужно. Окрім цього, додає він, Ердоган зрозумів уже, що всі слова і розповіді путіна – блеф, із ним більше немає про що говорити. З огляду на це, міркує він, Туреччина повернула азовців і дала згоду на вступ Швеції до НАТО.

«Щоб ніхто не сумнівався щодо цього коридору. Я впевнений, якщо буде потрібно, авіація і морські сили Туреччини забезпечать зернову угоду», - стверджує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Водіям дали всього 10 днів: як уникнути неочікуваних штрафів Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Загородній розповів, чи можливо реалізувати ідею ексгенсека НАТО Андреса Расмуссена і взяти до НАТО частину територій України.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чи вступить Україна в НАТО так само, як Фінляндія.