Про це він розповів на каналі «My.ua».

«Загалом я підтримую це рішення, тому що піднімати тарифи під час війни означає тільки накопичувати борги за житлово-комунальні послуги, а саме підняття тарифів не призведе до різких змін ситуації на підприємствах», - зазначає Олег Попенко.

Як пояснює експерт, місцева влада повинна брати участь в економічній діяльності і відповідати за їх діяльність, і вже точно не перекладати всі проблеми водоканалів на простих споживачів. Водночас, додає він, є інший бік проблеми: малі водоканали у невеликих громадах хронічно збиткові і мають величезну заборгованість за електроенергію, вони не мають можливостей компенсувати різницю вартості тарифів.

«Малі водоканали дійсно потребують допомоги з боку держави, органи місцевого самоврядування точно не можуть допомогти, а питання стоїть якраз у підтримці роботи малих водоканалів. Що ми піднімемо тарифи, що залишимо, проблема все одно залишиться на цьому ж рівні», - пояснює Олег Попенко.

За його словами, це питання не 1, 2, 3 дій, це питання реформ багатьох років. У приклад експерт наводить реформу водоканалів Великобританії, яка проходила майже 15 років. Як він розповідає, там водоканали тричі переходили із однієї власності в іншу, в решті решт їх модернізували і приватизували за більші кошти, але вони були правильно об’єднані у більші громади, у них була більша кількість абонентів і вони перестали бути збитковими.

Популярні новини зараз
Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Уткін пояснив, що Україна майбутнього має мати найсильнішу армію, потужну економіку і розвивати високе мистецтво.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чи зможе Туреччина забезпечити зернову угоду після 18 липня.