Про це він розповів на каналі «My.ua».

«Це важливо тому, що це зменшує потенціал оборони ворога, ворог робить акцент у свої обороні якраз на артилерію, ми це знаємо добре, на реактивну артилерію, зокрема ствольну. Безумовно, це зменшує їх потенціал. По-друге, це створює проблеми з логістикою, вони вимушені перелаштовувати маршрути і розміщати в інших місцях», - пояснює Олександр Мусієнко.

До того ж, зазначає експерт, зараз наші сили дійсно знищують безпосередньо артилерійські засоби ураження ворога, за статистикою темпи збільшуються, а це пришвидшує контрнаступ, створює для нас перспективи пожвавити контрнаступальні дії і виносити ворога далі. Зараз, констатує він, ми нарешті виходимо на ту щільність і інтенсивність, яка є важливою, але також нам потрібні додаткові ракети Storm Shadow, потрібна далекобійна артилерія у великій кількості, потрібні додаткові HIMARS і потрібні ATACMS.

«Тому що наступ – це завжди вогневий удар по всій тиловій лінії фронту, по всій тиловій частині окупантів, і це забезпечує просування. Виключно виснажувати ворога не достатньо, на певному етапі це має призвести до пожвавлення наших наступальних дій, до деокупацїі території, і, як наслідок, до перемоги», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Поки країна воює, син голови Одеського ТЦК Юрія Пуйка відпочиває в Туреччині та отримує пенсію "заднім" числом Віталій Сухович: у найбагатшого лісника знайшли мільйони доларів Залишився тиждень: життя кардинально зміниться Різке похолодання йде в Україну: вже можна діставати підштанники та курточки
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ступак розповів, коли чекати на наступний масований ракетний обстріл.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чи зможе Туреччина забезпечити зернову угоду після 18 липня.