Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Як розповідає журналістка, в Україні пенсіонери масово почали судитися з Пенсійним фондом, люди підвищують собі пенсії, тому що влада почала вводити нові механізми і правила, згідно з якими виплати і надбавки урізають. До того ж, додає вона, у Верховній Раді зареєстровано відповідний законопроєкт №9453.

«Що взагалі там пропонується? Врегулювати питання обчислення розміру пенсій пропорційно до страхового стажу, придбаного для осіб, які працювали в Україна і за її межами. Врегулювати питання зарахування стажу, набутого за період роботи у державах, які входили до складу колишнього СРСР», - зазначає Катерина Котенкова.

Окрім цього, продовжує вона, йдеться про визначення умов пенсійного забезпечення військовослужбовців, які мають страховий стаж, набутий у російській федерації, про доповнення переліку підстав припинення виплат пенсій у разі тимчасового проживання, про пенсіонерів, визнаних померлими або безвісти зниклими за особливих обставин, тощо.

«Люди масово позиваються до Пенсійного фонду. Люди не задоволені розміром своїх виплат і домагаються їх підвищення. Приміром, на Полтавщині військові пенсіонери вже подали близько 7 тисяч судових позовів, 4 тисячі з них уже розглянули і ухвалили рішення про збільшення розміру виплат. Начальник Головного управлення Пенсійного фонду у Полтавській повідомив, що близько половини всіх звернень подали саме військові пенсіонери», - розповідає Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман пояснив, що за першою лінією оборони росіян нічого немає, вони вже кинули в бій усе, що мали.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чого Україні очікувати від наступного саміту НАТО.