Про це вона розповіла у програмі «Пульс тижня» з Олексієм Буряченком.

Як зазначає оглядачка, зараз росія вийшла із зернової угоди і таким чином просто зупинила поставки українського зерна, а відтак Україна не виконує свої зобов’язання перед міжнародними партнерами згідно із договорами, підписаними раніше. Водночас, підкреслює вона, росія очорнює репутацію України і розповідає, що вона-така сяка.

«російська сторона займалася блокуванням грузів, перевірками судів, затягуванням процесу і перелаштовувала ринки Африки, Близького Сходу, Середньої Азії, причому усім кажучи, що вони ж у зерновій угоді, що вони ж не дадуть згоди пропасти декільком мільйонам людей, а самі збільшили свій експорт зерна завдяки вкраденому, а наш експорт зменшився на 40% порівняно до війни. Тобто росія такою тихою сапою робила фактично те, що їй необхідно, і отримала ще й необхідну лояльність від міжнародних структур», - підкреслює Олексій Буряченко.

А зараз, констатує гостя програми, ООН мовчить, а тим часом в Африці буде голод, голодні бунти, нестабільна ситуація, через що передусім постраждає насправді же Китай. Як вона пояснює, Китай, торгуючи з африканським континентом, має оборот 280 мільярдів, а російська федерація – 18, до 20 мільярдів доларів.

«Ми маємо зрозуміти, до кого апелювати щодо того, що відбувається зараз у Чорноморській акваторії. Блокування і непродовження зернової угоди буде означати, що для Китаю створюють не дуже добрі умови. Китай не любить торгувати і працювати в умовах війни», - підкреслює Світлана Кушнір.

Популярні новини зараз
До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Романчук розповів, у чому краще тримати гроші – у валюті, крипті, паперах чи металах.

Також Знай.ua писав про те, що Світан розповів про ситуацію на Запорізькому напрямку.