Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«У районі Донецька тяжкі бої, але вони й не припинялися, вони йдуть уже півроку, якщо не 10 років. Район Мар'їнки, район Авдіївки. росіяни підтягують туди сили і засоби, намагаючись видавити наші гарнізони з Мар'їнки і з Авдіївки. Але там також зараз усе в режимі батарейної боротьби, і ми контратаками зупиняємо російські війська, іноді повертаємо свої старі позиції. Тобто така позитивна динаміка», – розповідає Роман Світан.

Також він повідомляє, що на Херсонському напрямку на лівому березі працюють наші розвідники для підготовки місць десантування та вже плацдармів для форсування Дніпра. А на Запорізькому напрямку, продовжує гість програми, на трьох локаціях точаться зараз бойові дії з позитивною динамікою з нашого боку – це Оріхівський напрямок з Оріхова на Токмак, з півночі на південь та з північного сходу на південний захід у бік Василівки, там проводяться заходи щодо витіснення російських військ і розмінування.

«Хороша динаміка на Врем'євському виступі, працюємо там уже кількома лініями оборони. Десь за півтора-два тижні мають уже підходити до Старомлинівки, це основна лінія оборони на Врем'євському виступі, за яким уже є оперативний простір. Якщо прорвемо цю основну лінію оборони, то потім уже буде трохи легше йти у бік Азовського моря», - пояснює Роман Світан.

Тож, стверджує він, фактично все йде згідно з планом головкому. Також, додає експерт, є деякі моменти, пов'язані з новою технікою, яка підходить, новими боєприпасами, які починаємо використовувати вже, касетними боєприпасами, які вже на лінії фронту, вони вже використовуються досить непогано. Тому, підсумовує він, виходячи із задуму головкому, буде зрозуміло, які подальші будуть дії щодо виконання тих завдань, які поставив Генштаб.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів про наслідки підриву Кримського мосту.

Також Знай.ua писав про те, що Романчук розповів, чи може мультивалютність врятувати економіку країни, що воює.