Про це він розповів у програмі «Різні люди».

За словами експерта, таких умов, як в Україні, звичайно, ніде немає, але є приклади, коли мультивалютність вбивала інфляцію. Зокрема, він говорить про Зімбабве, яке є начебто поганим прикладом, але там змогли знизити рівень інфляції з 1,5 мільйона до 1. Також економіст згадує, що у Першій світовій війні ніколи не було такого жорсткого обмеження переміщення капіталу через кордон, ходили різні гроші.

«Початок 20 століття – це вік глобалізації, коли цілком набагато спокійніше і легше можна було переказувати валюту, причому це був ще час золотого стандарту. Тому конкуренція валют є необхідним елементом за умов війни. Навіщо міняти одне на інше?», - стверджує Ярослав Романчук.

Як він пояснює, це абсолютно штучна перешкода, яка важлива для великих банків, для центрального банку, для мінял, які в цьому беруть участь. Якщо подивитися, продовжує гість програми, хто заробив у перший рік, хто заробляє весь цей час, то це були синдикати, Нацбанк, великі банки, люди, які отримують додаткові вигоди з наявного режиму.

«Наголошую, так, вони отримують цю вигоду, але коли ми говоримо про вигоду для 40 мільйонів, для 5 мільйонів економічних суб'єктів, це просто в мінус», - наголошує Ярослав Романчук.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Вігірінський розповів, чи реально продовжити зернову угоду без гарантій з боку рф.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про нові обмеження щодо пенсійних виплат.