Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

Як пояснює гість програми, зернова угода без росії та без гарантій компенсації у разі збитків малоймовірна, гарантій лише нашого уряду замало. Крім цього, додає він, Туреччина не пропускатиме суховантажів, тільки якщо вони не попливуть у саму Туреччину, але в такому разі ми станемо заручниками одного покупця та його домовленостей із путіним.

«Це вже інша межа, у якій путін говорить, що вони пропускатимуть лише турецькі судна. А вони зможуть усе вигребти з України? І за якою ціною? Коли ти заручник одного покупця, який несе ризики, він дисконтує тебе настільки, наскільки дозволяє йому його жадібність, а жадібність, я думаю, дозволяє дисконтувати дуже непогано. Тому ідея надихає, але кожен елемент її реалізації спричиняє ризики та збитки», - розмірковує Андрій Вігірінський.

До того ж, наголошує експерт, зерно продає не держава, а бізнесмен-фермер або трейдер, який купує все за певною ціною. А в такому разі, додає він, постає питання: якщо його витрати зростають, то чи буде він наступного року садити і вирощувати врожай, чи ми його банкрутуємо?

«Якщо читати просто новину, що ми заявили, ми готові, добре, я згоден, ми заявили, ми готові. Але хто компенсує втрати прибутку для фермерів, які забезпечують робочі місця, роботу терміналів по сушінню і таке інше? Уряд? У нього не необмежений бюджет», - наголошує Андрій Вігірінський.

Популярні новини зараз
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Постернак розповів, чи Україна може сьогодні посилитися завдяки іншим союзам, крім НАТО.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, як воюють кадирівці.