Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає експерт, зараз росіяни вишиковуються в черзі, щоб хоч якось потрапити до Криму, а керівництво рф оголосило, що потрібно використовувати альтернативні варіанти, і опублікувало, як туди можна дістатися. Зокрема, зазначає він, це маршрут із ростова-на-дону через Маріуполь, Бердянськ, Мелітополь і у Джанкой.

«Мене питали, чи можуть росіяни використати своїх туристів як живий щит. Я кажу, що ні, ВСУ не повинні дбати про це, з погляду ВСУ це не щит, не цивільні особи. Тому, як бачите, це жодним чином не завадило Збройним силам України діяти», - констатує Михайло Шейтельман.

Як він пояснює, ці люди не вважаються навіть collateral damage, тобто цивільними, у яких потрапили випадково, цілячись у військових, що на межі злочину, це питання кількості загиблих цивільних. Політтехнолог наголошує, що російські туристи в Криму – це громадяни рф, які приїхали на окуповані території, а тому вони не підпадають під Женевську конвенцію про захист цивільних осіб.

«Якщо росіяни масово поїдуть через Маріуполь, Мелітополь і Бердянськ відпочивати до Криму, це буде лише на користь ЗСУ, бо російські туристи створять складнощі для логістики російських військових для доставки снарядів. Це ж та сама траса, ми прострілюємо і обстрілюємо її. Уявіть собі, під час вибухів складів із боєприпасами там буде ще купа туристів гинути, це ускладнить росіянам логістику доставки снарядів, тому нам на благо те, що в росії таке нерозумне керівництво, що направляє власних громадян на заклання», - робить висновок Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, чи дійсно Україні потрібно було легалізувати медичний канабіс.

Також Знай.ua писав про те, що Вігірінський розповів, чи реально продовжити зернову угоду без гарантій з боку рф.