Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

За словами експерта, про формування політичної нації можна судити, зокрема, з того, що ми маємо паралельний бюджет фінансування ЗСУ. Тобто, пояснює він, армію фінансує не лише державний бюджет, а й бізнес, а також пересічні люди. Як підкреслює аналітик, хоч в українців сьогодні і впав заробіток, багато хто постраждав, але вони дають гроші на придбання конкретного обладнання, озброєння для конкретної частини, де найчастіше служать їхні знайомі, друзі та близькі.

«Фактично це паралельний бюджет фінансування ЗСУ. На це здатна лише політична нація. Це фінансування йде не за етнічною ознакою, не за релігійною ознакою, не за мовною ознакою», - наголошує Володимир Стус.

Наступна ознака формування політичної нації, – розповідає він, – це перший позитивний досвід реальної боротьби з тотальною корупцією. Зараз, констатує експерт, у нас будь-яка корупція викликає величезну реакцію у суспільстві, у соціальних мережах, і влада змушена на це зважати. Зокрема, аналітик згадує і яйця по 17 гривень, і бруківку на Хрещатику, і барабани у бомбосховищах, і фільми, і реконструкцію стадіонів. Він наголошує, що зараз у нас реакція на це все на порядок вища, ніж до війни.

«Перший реальний досвід боротьби з тотальною корупцією, саме боротьби знизу – це ще одна ознака того, що українська політична нація вже вийшла зі стадії латентного зародження та вийшла у публічну площину для подальшого розвитку», – констатує Володимир Стус.

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, упродовж 15-21 липня проходив візит представників Форуму національної трансформації України до Вашингтона.

Також Знай.ua писав про те, що Решмеділова розповіла, у чому цінність гіркіна та пригожина.