Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Це гра зі взаємними загостреннями в інформаційному полі. Перше загострення – це те, що ми якимись країнами заведемо контингент на територію України, що, припустимо, звучить від європейських країн та країн-членів НАТО. А з боку республіки білорусь як союзної держави з російською федерацією звучить теза про те, що вони також мають можливість якимось чином завести військовий контингент на їхню територію», - пояснює Андрій Вігірінський.

За словами гостя програми, що вони там робитимуть і чи взагалі вони щось робитимуть – це питання відкрите. А якщо це питання відкрите, констатує він, то ні Захід не хоче, щоб операції подібного характеру проводилися на їхній території, ні росія з білоруссю не хочуть, щоби контингент інших країн знаходився на території України.

«Тим паче, лукашенко, окрім погроз про приватну військову компанію «вагнер» з їхніми якимись діями, озвучив ще тезу про те, що будь-яка присутність військових інших країн розглядатиметься як загроза Україні і, звичайно ж, вони «звільнять» чи допоможуть Україні «звільнитися» від польських загарбників. Тут він багато в чому продовжує лінію, яку озвучував путін на Радбезі, де він вкотре повторив, що і Угорщина, і Польща мають стратегічні плани, пов'язані з возз'єднанням з історичними землями», - розповідає Андрій Вігірінський.

Тобто, констатує він, на останній зустрічі путіна та лукашенка йшлося про те, що, якщо реалізовуватимуться плани щодо розміщення військового контингенту на території України, то будуть і симетричні чи асиметричні наслідки з боку білорусі. Як підсумовує аналітик, напруга, яка існує в інформаційному полі, читається в цьому разі як небуквальні посилання про те, що не варто проводити жодній стороні подібних дій і тоді у відповідь не буде таких самих дій з боку іншої.

Популярні новини зараз
Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Зима буде без світла: тривожний прогноз Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Безгін розповів, як розвивалися відносини України з Польщею до і після повномасштабного вторгнення рф.

Також Знай.ua писав про те, що Фесенко розповів, чим закінчиться зернова угода.