Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

Як розповідає експерт, посередники ООН та Туреччина підписали окремо однаковий документ з Україною та з росією, де було зафіксовано параметри, що буде зерновий коридор, безпека та механізм перевірки. Але росія, додає він, окремо через ООН заявила список вимог, які мали виконати західні країни, які не підписували цю угоду, цього взагалі не було у зерновій угоді.

«Йшлося про те, щоб підключили міжнародну систему банківських платежів SWIFT до російських банків, які будуть задіяні для обслуговування зернової угоди. Йшлося також про страхування, про те, щоб зробили винятки щодо санкційного режиму при страхуванні суден, які вивозитимуть російське зерно. І йшлося про відновлення аміакопроводу, що йде до Одеси», - нагадує Володимир Фесенко.

Проте, констатує гість програми, цього не було у зерновій угоді, і це вкотре показує, як діє росія – завжди з подвійними стандартами. За його словами, це дуже нагадує історію з Мінськими угодами, там був начебто однаковий компромісний текст, але росія та Україна трактували його по-різному, іноді прямо протилежним чином. Також, констатує експерт, і тут текст теж однаковий, але росія заявила, що нібито їй обіцяли виконання ще додаткових умов.

«Мій прогноз: спроба домовитися буде, ми не знаємо, чи вдасться вона чи ні. З високою ймовірністю Захід не піде на виконання всіх російських вимог, бо це зараз виглядає як ультиматум. Ультиматуми не виконуватимуть, бо є відома політична логіка: якщо ти йдеш на виконання ультиматумів протилежної сторони, то завтра тобі викотять нові вимоги, вимагатимуть ще більше, це шлях до поразки. Наразі не та ситуація, щоб Захід виконував вимоги російської сторони. Шукатимуть компроміси», - пояснює Володимир Фесенко.

Популярні новини зараз
Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Співак розповів, чи розбереться путін з гіркіним та пригожиним.

Також Знай.ua писав, що Шейтельман пояснив, чому росіяни сьогодні знищують Одесу.