Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, насправді це олігархи лобіюють у путіна та військової влади, що треба бомбардувати це, це і це. Тобто, констатує він, це не великі розуми сидять у російському штабі і знають, де і що в України з точки зору сільськогосподарської інфраструктури знаходиться, а олігархи просто називають об'єкти. Тож, додає політтехнолог, усі наведення зараз їхні військові отримують від бізнесменів під санкціями, які хочуть торгувати російською пшеницею і добривами.

«Військові б'ють безкоштовними ракетами, тому що це ракети народні, як то кажуть, по 6,5 мільйонів доларів за штуку, щоб завдати збитків на 330 тисяч. Ось така математика у цієї війни. Це чистої води рекет, спалити кіоск сусіда, щоб він не торгував тут снікерсами», - наголошує Михайло Шейтельман.

Також він стверджує, що росіяни вже зрозуміли, що їм не взяти Одесу, хоч вони так довго розповідали, що це російське місто і вони хочуть його звільнити. Тому, додає експерт, противник вирішив просто знищити економіку Одеси, щоб місто померло економічно – ось це те, чого хочуть росіяни.

«Тут питання екзистенційне сьогодні. Не практичне, не військове, а екзистенційне. Цивілізований західний світ погоджується з цим, що рекетир має право прийти, знищити чужу економіку, а потім жити приспівуючи за рахунок того, що сам торгуватиме своєю пшеницею, що люди, які сьогодні замовляють обстріли, будуть далі у світі працювати, жити та торгувати? Якщо Захід застосує такий підхід, то Захід – не Захід, то світ – не світ, то цивілізація – не цивілізація. Тільки тотальне знищення у відповідь російської індустрії, щоб вона платила і платила», - підсумовує Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз
Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, чи спіткає росіян доля сомалійських піратів.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чи може Туреччина без рф забезпечити зерновий коридор.