Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«У мене питання: що зробила росія, коли збили два Су? Нічого. Я відповів на це питання? Та нічого вони не зроблять, вони це просто проковтнуть», - підкреслює Георгій Біркадзе.

Як стверджує експерт, якщо за кораблі вступиться Туреччина, росіяни нічого не зможуть зробити, тому не потрібно нікого залякувати і міркувати, що можуть зробити росіяни, тому що нічого вони не зможуть зробити. До того ж, нагадує він, ми не маємо жодних домовленостей із росією і мати не можемо, натомість є із ООН, Туреччиною, тому безпека наших портів – їхня справа.

Принагідно експерт повідомляє, що раніше ми відвантажували через порти 95% свого експорту, тобто на залізницю випадало тільки 5% товарів. Сьогодні же, констатує він, ця пропорція змінилася: 55% йде кораблями, а залізницею та автомобільними дорогами – 45%.

«Тому нам потрібно сьогодні запускати ці порти. Всі ці 5 портів зараз як запрацюють… У нас же сьогодні є серйозні проблеми, наприклад, гірничо-збагачувальні фабрики не працюють, тому що ми не маємо як це поставляти», - пояснює Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, що наш шлях – це повна відбудова України, але деякі речі могли би почекати до кінця війни.

Також Знай.ua писав про те, що Романчук назвав головні проколи пострадянських країн.