Про це він розповів у програмі «Різні люди».

Як наголошує експерт, найбрутальнішою помилкою всіх пострадянських країн і країн Східної Європи було те, що вони залишили без реформ соціальний сектор. Тобто, констатує він, ні охорона здоров'я, ні освіта, ні пенсії, ні адресна соціальна підтримка – нічого з цього не було зроблено.

«Оскільки, по-перше, самі західники не знали, як із цим справлятися. Навіть те, що сьогодні зробила Польща, це вона скопіювала систему британської державної медицини, якої самі британці намагаються позбутися. Пенсійну систему вони скопіювали в німців, німці намагаються її позбутися. Навіщо нам копіювати інститути, які не працюють? Ми маємо зробити краще», - пояснює Ярослав Романчук.

До того ж, зазначає економіст, система охорони здоров'я – це найголовніше питання у світі. Супрун у свій час, розповідає експерт, намагалася зробити в Україні канадську кондову медичну систему, яка у нас не могла працювати. До того ж, додає він, сучасна медицина – це і телемедицина, це і інтернет-медицина, і гігантські можливості, які нам треба розвивати.

«Колись моделі освіти виходили з того, що грамотними були 3% населення. Сьогодні ми давним-давно вирішили проблему грамотності, але не вийшли за межі державної монополії системи освіти. Сьогодні випускники вишів можуть знати якісь професійні речі, але рівень знання економіки, політики, світогляду – це жах», - розповідає Ярослав Романчук.

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Романчук розповів, чи може мультивалютність врятувати економіку країни, що воює.

Також Знай.ua писав про те, що Романчук назвав спосіб знищення корупції на митниці.