Про це він розповів у своєму блозі.

«путін зневірився повернутися за стіл для дорослих, тобто той, який буде в ПАР, його тепер туди не пускають, а там зберуться лідери країн третього світу. Тому що таке БРІКС? Це Бразилія, Індія, Китай, Південноафриканська Республіка та росія – це країни третього світу, які намагаються об'єднатися проти країн першого світу. Але й за цей стіл путіна більше не беруть, тому він остаточно вирішив перетворити свою країну на країну четвертого світу, вибрав кар'єру сомалійського пірата», - розповідає Михайло Шейтельман.

Зокрема, нагадує він, Міноборони росії погрожує топити кораблі, хоч вони під американським прапором, хоч під яким, і наголошую, цивільні, а не військові кораблі, які пливуть в Україну чи з України, в українські порти чи з українських портів. Як наголошує експерт, це називається морське піратство згідно з Конвенцією про морське піратство.

Принагідно політтехнолог нагадує про долю сомалійських піратів, які свого часу діяли досить успішно, припливаючи до цивільних кораблів на гумових човнах з автоматами Калашникова. Проте, розповідає він, це всьому світу набридло, бо капітани відмовлялися туди йти, стархівники відмовлялися страхувати, і світова спільнота направила до них військові кораблі, вони потопили ці човники із сомалійськими піратами, поки не перетопили всіх.

«Тому сподіваюся, що колись світ здогадається, що час навести лад у Чорному морі, прижене туди серйозні військові кораблі, які потоплять ці російські човники. Бо інакше навіщо нам світ, у якому є росія? Навіщо нам світ, у якому росія може взяти і одноосібно вирішити, що в таку країну більше плавати не можна?», - робить висновок Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Романчук розповів, чи допоможе нова стратегія Україні наздогнати Польщу.

Також Знай.ua писав про те, що Світан розповів про ситуацію на Запорізькому напрямі.