Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Якщо Польща зберігатиме наявну модель, а ми розвиватимемося за моделлю, яку я пропоную, протягом 15-20 років ми її обженемо», - стверджує Ярослав Романчук.

Як міркує експерт, незрозуміло, як поводитиметься Польща, незрозуміло, як поводитиметься Україна, але, якщо ми станемо реально на траєкторію цього швидкого довгострокового економічного зростання, тоді легко можна буде порахувати. За його словами, якщо у поляків сьогодні 600-700 мільярдів доларів ВВП, у нас 160, до війни було 200, то ми можемо легко подолати цей розрив протягом 10 років.

Якщо ж говорити про іноземний досвід, розмірковує гість програми, який корисний Україні, то це Швеція першої половини 20 століття, Ірландія кінця 20 і початку 21 століття, Південна Корея 1990-х років і зараз, японське диво 1960-70-х років. А найкращий досвід, переконаний він, це Тайвань, ще Ірландія і Нова Зеландія.

«Чому Нова Зеландія? Тому що країна збанкрутувала, про це мало хто знає, і з 1987 року лівий уряд зробив найвільноринковіші реформи у світі. Особисто знаю міністра фінансів, прем'єр-міністра, ми зустрічалися на різних конференціях, вони феноменально зробили, коли еліти зібралися і сказали, що треба забути про політичні уподобання, треба рятувати країну, і зробили диво», - розповідає Ярослав Романчук.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, чому зернова угода така важлива для країн третього світу.

Також Знай.ua писав про те, що Романчук розповів, чи може мультивалютність врятувати економіку країни, що воює.