Про це він розповів у програмі «Садок вишневий».

«Я думаю, що відмінність Лондона від Лугано (ред. – форумів) полягає в тому, що ми вже не апелюємо просто до обсягів руйнувань, до вартості того, що зруйновано, а ми вже почали говорити про якісь пріоритети. У цьому разі ми представили бачення України як енергетичного хабу, ми стаємо великою електростанцією, умовно кажучи. Це був більш-менш цілісний концепт, який представили українські урядовці. І у цьому плані є вже певне системне бачення», - пояснює Володимир Лупацій.

Водночас він зауважує, що у Лондоні ми так і не вийшли за межі україноцентризму. За словами експерта, окрім того, що стратегія відновлення повинна враховувати національні інтереси України і наш потенціал, вона повинна бути комплементарною, вона повинна взаємодіяти із нашими партнерами. Тобто, підкреслює він, ми говоримо про пошук нового місця у системі розподілу праці і в системі європейської безпеки, і це не тільки питання України.

«Щоб такі форуми були результативні, 80% залежить від періоду підготовки. Ми не повинні варитися у своєму соці, тобто тільки силами наших фахівців, експертів, урядовців. Ми повинні зразу взаємодіяти активно з нашими партнерами для того, щоб оцінити ті ніші, які є і де ми можемо представити Україну, щоб ми не стукалися у ті двері, які зачинені, у ті ринки, які уже освоєні, де ми будемо конкурувати і створювати загрози. Очевидно, нам треба шукати нові ніші», - міркує Володимир Лупацій.

Щодо енергетики, зазначає гість програми, то все-таки ця ніша була трохи гіпертрофована, і вона не була достатньо прокомунікована із міжнародними партнерами. За його словами, єдиний проєкт, який там прозвучав більш осмислено, це галузевий проєкт так званої зеленої металургії, під який уже є партнери, які вже визначили приблизні параметри фінансування на найближчі 10-15 років. Тобто, підсумовує філософ, йдеться про докорінну модернізацію української металургії як однієї із базових галузей.

Популярні новини зараз
Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Графіки відключень будуть не лише світла, а і газу З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Цибулько розповів, у чому відмінність української армії від російської.

Також Знай.ua писав про те, що Вігірінський розповів, навіщо лукашенку посилати вагнерівців до Польщі.