Про це він розповів у програмі «Різні люди».

По-перше, пояснює гість програми, із людьми мають працювати психологи, тому ми маємо їх готувати, це наш досвід, що ми маємо показати всьому світу, психолог потрібен кожному українцю зараз: від військовослужбовця до внутрішнього мігранта.

«Я знаю, що в Ізраїлі сильне морально-психологічне забезпечення, тому що ця держава перебуває у постійному стресі, це постійні навантаження, по-перше, військова служба для всіх, тобто вони всі йдуть у лави Збройних сил, усі це відпрацьовують, вони всі підготовлені. Між іншим, це називається компенсацією невпевненості знаннями. У них є впевненість, тому що вони всі служать», - розповідає Олександр Хмара.

Щодо введення обов’язкової строкової служби в Україні, міркує інструктор, то це можливе, коли будуть сформовані центри підготовки і чіткі вимоги, це дуже важливо. Тому, констатує він, якщо ми будемо до цього готові, то чому би і ні, це абсолютно нормальний сценарій, тим паче, коли у тебе такий сусід, як росія.

«Але зараз глобальна задача – перемога, і всі наші сили, знання, отриманий досвід направлений на перемогу. Якщо зараз усіх ще й почати призивати в армію… У нас й так півдержави кудись виїхало. Щоб, не дай Боже, не було Балканського сценарію, що 30% людей тільки повернуться додому. Тут треба глобально дивитися на ці питання. Зараз, я не думаю, що дієво буде робити обов’язкову армію, зараз це не на часі», - міркує Олександр Хмара.

Популярні новини зараз
Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, хто в Україні може розібратися із корупцією.

Також Знай.ua писав про те, що Хмара розповів, чому він боїться воювати.