Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Пошкодили більше 700 котелень в Україні. Щоб усю цю систему відбудувати, нам потрібно 50 мільярдів доларів. У нас є такі гроші? Ні. Це велика сума, а взагалі нам потрібно десь біля трильйона доларів, щоб відновити все, що було зруйнували. У нас є сьогодні 700 котелень, які повинні працювати, і це я зараз говорю про те, де у нас є можливості контролювати територію, тому що, про те, що відбувається там, де ми не контролюємо, говорити неможливо», - зазначає Георгій Біркадзе.

Також, додає експерт, нам потрібно відремонтувати всі ТЕЦ і мати запас трансформаторів. Зокрема, нагадує він, США нам надали допомогу 900 мільйонів доларів у вигляді трансформаторів і техніки, але також у нас повинні бути запаси вугілля і газу до опалювального сезону.

Як зазначає експерт, Кубраков заявив, що вже дійсно 65% побудували і підготували до опалювального сезону, і очікується, що до 1 жовтня ми будемо готові на 100%. Інше питання, стверджує він, це доброчесність чиновників і високопосадовців, замість доріг і гербів сьогодні треба справді готуватися до опалювального сезону.

«Ми за рік отримали більше 1 гігавата генераторів тільки. Тобто такого, як раніше, що не було світла, не було, як пити каву, не буде, ми це вже пройшли. Так, вважаю, що буде складна зима, метеорологічні служби кажуть, що вона буде холодна. Але нам потрібно слідкувати за руками нашого уряду, як вони будуть це витрачати», - підсумовує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Хмара розповів, чи варто вводити в Україні обов’язкову армію для всіх.

Також Знай.ua писав про те, що Хмара розповів, у чому складнощі стрільби: «Цілиться, вистріл, бам-бам».