Про це він розповів у програмі «Різні люди».

Як розповідає експерт, 14 лютого 2022 року він писав, що війни не буде, тому що не міг уявити, що путін почне її у такий незграбний, дурнуватий і найменш підходящий спосіб. За словами гостя програми, він вважав, що в росії все ж таки працює школа стратегічного мислення і вони там займаються якимось стратегічним плануванням. Якби все правильно врахувати, стверджує футуролог, війну можна було би закінчити за тиждень.

«Частково грошима, частково зовсім іншим підходом. Я думав, путін налякає всіх навчаннями на білоруській територій, потім, як усім обіцяли, що вони ж не нападуть у жодному разі, забираються війська, потім годують російське суспільство, що весь Захід налякався від одних навчань, Захід розслаблюється, американці розслаблюються, як кричали «вовки», а нічого не відбулося», - пояснює Олексій Толкачов.

Окрім цього, додає він, на жовтень минулого року багато наших партій готувалися до дострокових парламентських виборів, а після виборів в Україні зазвичай бардак. До того ж, нагадує експерт, у листопаді вибори у США, якраз Байден вже не був би таким сильним, і це був би саме вдалий момент для нападу.

«І от тоді, коли в Україні бардак, у Сполучених Штатах слабкий президент, весь світ розслабився, потрібно було розпочати повномасштабний наступ у листопаді-грудні до річниці створення СРСР, нам би навряд чи встиг би хтось допомогти, бо Європа би вже не встигла вдруге настільки швидко змобілізуватися. путін напав у максимально самогубний для себе момент, коли весь світ цього очікував. Він це зробив, саме тому нас зараз підтримує весь світ», - підсумовує Олексій Толкачов.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Дубина пояснив, чому в Україні треба змінювати виборчу систему.

Також Знай.ua писав про те, що Малеєв розповів, як далеко можуть зайти вагнерівці в білорусі.