Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Я впевнений, що все, що відбувається із зерном і Польщею, все, що відбувається з іншими нашими сусідами, з Угорщиною, з Болгарією – це все роблять росіяни. росіяни розуміють, що сьогодні вони можуть собі досі дозволити витрачати мільярди доларів на це, у них є така можливість», - стверджує Георгій Біркадзе.

Водночас він пояснює, що, звісно, у Польщі теж є інтереси торгувати своїм зерном, за 2022 рік вони заробили на цьому 40 мільярдів доларів, а це величезні гроші, 70% продажу йде саме у Європу, тому вони не хочуть втрачати цей ринок, для них це дуже важливо. На думку експерта, і наш президент, і кожна адекватна людина, яка дійсно любить свою країну, передусім захищає інтереси своєї держави, а потім решта, потім співпраця з іншими державами і допомога їм.

«Для цього є посли, для цього є міністерства іноземних справ, вони повинні відпрацьовувати це і працювати над встановленням відношень. Коли не було війни, можна було сваритися, можна було перекидувати цю маячню, хто яку несе ,але зараз, коли йде війна і ми бачимо, що відбувається також на кордоні з білоруссю – ні», - пояснює Георгій Біркадзе.

До того ж, додає експерт, не може бути таких сутичок, коли на білорусько-польському кордоні вагнерівці роблять провокації, коли білоруські гелікоптери залітають на територію Польщі, коли вони просувають якісь гібридні теми, аби всадити Україну за стіл переговорів.

Популярні новини зараз
"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе прокоментував останні заяви між Польщею і Україною.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів про долю залишків Чорноморського флоту рф.