Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

«Кожен випадок унікальний. Є депутати, які дуже добре розбираються у проблемах регіону, який вони представляють, мажоритарники зокрема. Як би ми не ставилися до мажоритарної системи, але елемент зв’язку із певним регіоном присутній», - стверджує Ігор Рейтерович.

Як він пояснює, проблема в тому, що кожен топив інших, тільки щоб грошей більше дали його регіону, унаслідок цього один район жирував, а 5 навколо були депресивні. Тим не менш, констатує експерт, цьому регіону так щастить, тільки поки його депутат у парламенті, щойно він піде, 5 депресивних районів потягнуть його вниз. Натомість, стверджує він, ці 6 регіонів мали працювати разом і створити таку систему, де вони один одного підтягують до вищого рівня.

«Просто мені здається, що якраз за наслідками ефективної наявної реформи децентралізації, тут потрібно віддати належне, вона розвивається, все ж таки оці вже сталі, суб’єктні органи місцевого самоврядування мають право і на законодавчу ініціативу», - міркує Олексій Буряченко.

Тобто, додає гість програми, вони мають мати своє представництво, і тут можливі два варіанти, перший із яких – це двопалатний парламент, створити Сенат, але тут є плюси і мінуси, підводні камені. Тоді, міркує він, можна, окрім регіонального, місцевого представництва, дати цим органам право законодавчої ініціативи у певних питаннях, вказавши обмеження, наприклад, щодо визначення зовнішньої політики. У такому разі, пояснює експерт, органи місцевого самоврядування зможуть подавати законопроєкти і мати вплив на ухвалення рішень щодо тих напрямків державної політики, які стосуються місцевого рівня.

Популярні новини зараз
Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов розповів, як суспільство може втратити свій культурний рівень.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе прокоментував останні заяви між Польщею і Україною.