Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає експерт, американські юристи вже займаються підрахунком фактів геноциду українців з боку росії. Зокрема, він говорить про звіт директора New Lines Institute та Центру Рауля Валленберга із захисту прав людини, у якому перераховані всі ці факти згідно з Конвенцією про запобігання злочину геноциду та покарання за нього, яку ухвалила Генасамблея ООН 9 грудня 1948 року в Парижі.

«І далі автор пише, що тепер. Геноцид – і? Виявляється, ця Конвенція (яку підписала, до речі, і росія, але добре, на росію нам начхати), яку підписали 140 країн, зобов'язує їх у разі, якщо вони бачать ознаки геноциду, негайно втрутитися і його зупинити. Тобто це право будь-якої країни, умовно, Іспанії, Греції, не важливо, кого, Албанії, Китаю, це право втрутитися, на чиїй території геноцид би не відбувався», - підкреслює Михайло Шейтельман.

Тобто, пояснює він, країна має право втручатися не лише тоді, коли геноцид відбувається на її території, а й якщо на чужій. Саме на підставі цього пункту, розповідає експерт, колись здійснювалися інтервенції в Косово, бомбили сербів у Боснії за геноцид, щоб його зупинити. І таким чином, констатує він, 138 країн (за винятком України та росії) зобов'язані сьогодні зупинити цей геноцид, згідно з висновками цієї статті, а це, нагадаю, 57 сторінок юридичного звіту.

«На жаль, як ви бачите, цього немає, цього не зроблено, і саме тому вся нинішня система всього, на чому побудовано світ, цивілізація, все руйнується, бо статут ООН не дотримується. Тому що в Договорі про нерозповсюдження ядерної зброї є пряма вказівка, що, якщо росія як ядерна країна загрожує без'ядерній Україні, то інші країни зобов'язані завдавати ударів по росії, але цього ми чомусь не спостерігаємо. І самі не наносять, і нам не дають, хоча зобов'язані за договором», - підсумовує Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз
Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Тизенгаузен розповів, з якою метою було організовано зустріч країн у Саудівській Аравії.

Також Знай.ua писав про те, що Фесенко назвав ключове досягнення саміту світу у Саудівській Аравії.