Про це він розповів у програмі «Пульс тижня» з Олексієм Буряченком.

На думку експерта, результатом таких зустрічей, як у Саудівській Аравії, має бути те, щоб потім на якомусь глобальному саміті формула миру Зеленського стала світовою формулою, яку підтримало би 140 країн, які могли би за допомогою якоїсь резолюції, комюніке, звернення змусити росію вивести війська. Як він зазначає, хай навіть росія не захоче, але ж ми воюємо не тільки на полі бою, а й на дипломатичному фронті, і це гібридна війна, тоді ми могли би посилатися на будь-яких майданчиках до цих ідей.

«Система архітектури влади, як на мене, просто знищена і якраз у формулі миру Зеленського країни і зокрема глобального Півдня намагаються знайти фундамент, твердий ґрунт, на який можна опертися, створюючи нову дієву архітектуру світової безпеки. Але чи готові країни дійсно до нової архітектури безпеки, чи вони просто хочуть розширити Радбез, як за ініціативою Індії і не тільки, забрати звідти, можливо, російську федерацію, право вето і зробити 10 чи 15 постійних членів, а далі рулити так, як раніше?», - запитує Олексій Буряченко.

За словами гостя програми, сьогоднішню архітектуру безпеки світу можна собі уявити як лавку із найдорожчим посудом, який цінували і кожного дня переставляли від сонця, але у яку раптом зайшов слон у вигляді росії і все поламав. І от зараз, констатує він, світ хоче весь цей посуд склеювати, а Україна пропонує на її гіркому досвіді повернути силу міжнародного права на нових базисах і забути про склейку старого.

«Можливо, ООН не треба склеювати, можливо, вона якраз там уже в руїнах? Можливо, Червоний Хрест не треба клеїти? І от Україна може це зробити, а опоненти кажуть, а хто до України дослухається. А Україна зараз є в центрі цього всього і вона як країна, яка єдина взяла удар на себе і захищає всі цінності, має право це диктувати», - підкреслює Олексій Буряченко.

Популярні новини зараз
Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів про бездіяльність світу у відповідь на геноцид в Україні з боку рф.

Також Знай.ua писав про те, що Новохатський розповів, як влаштований арабський світ.