Про це він розповів у програмі «Пульс тижня» з Олексією Буряченком.

За словами експерта, трансформація України, по суті, почалася з 2014 року, а наступний етап трансформації відбувся у 2019 році, коли повністю змили ці всі політтехнологічні нашарування по мові, по вірі, по регіональному принципу. На його думку, та електоральна революція, яка відбулася під час президентської кампанії, стерла дуже багато чого, і саме тоді путін зрозумів, що внутрішньополітично він не зможе розхитувати Україну.

«Щодо 24 лютого, то треба розуміти, що ми ж не просто виживаємо як Homo sapiens у конкретний момент, як почалися обстріли ракетами. Я пам’ятаю прекрасно, як залетіли російські винищувачі, як вони атакували наші системи ППО, тоді народ усвідомив, що він не хоче знищення української ідентичності, він відчув себе українцем, він зрозумів, що його хочуть знищити саме як українця з його українською історією, мовою, прапором, гербом», - підкреслює Ігор Чаленко.

І тепер ми побачили, констатує він, що у нас держава і суспільство – це одне ціле, вони разом виступили у цей момент і показали, що готові відстоювати незалежність України. За словами експерта, сьогодні ми доходимо свої 32 роки і, хай десь трохи втомилися, як це буває на марафоні, але стратегічно наші цілі не змінилися – це найбільше досягнення сьогодні і влади, і народу, і ми показуємо, що ми можемо далі відстоювати нашу державу.

«Мені здається, що ці цілі не те, що не змінилися, вони стали іншими. Якщо ми раніше говорили про державність, суб’єктність, необхідність формування сильної держави, то за ці півтора роки війни ми здобули суб’єктність. Ми її, фактично не шукаючи, в екстремальних умовах здобули. І тепер ми отримали вже не просто свою суб’єктність, державність, перемогу, адже із нашою думкою рахуються у всьому світі. Коли формулу миру Володимира Зеленського сприймають як фундамент нової архітектури безпеки, це також наш здобуток», - пояснює Олексій Буряченко.

Популярні новини зараз
Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Клевер розповіла, чи зіпсують росіяни українцям цьогорічну осінь.

Також Знай.ua писав про те, що Подорожній розповів, чому росіяни бояться залишатися на окупованих територіях.