Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Це навряд чи нещасний випадок, бо то в росії періодично труять когось, то раптово падають літаки. пригожин був одним із найбільш наближених, які знають секрети функціонування першої особи в рф, носій дуже важливої, дуже колючої інформації, яка може призвести до раптових для путіна репутаційних втрат. путін це розумів безумовно. Це перший мотив», – пояснює Олег Постернак.

До того ж, додає він, більшість експертів і західних, і українських, і російських навіть з опозиційного поля висловлювали думку, що пригожин – не жилець. За словами експерта, мстивість путіна зведена вже як база, про неї говорили дуже багато тих, хто до нього був наближений.

«Отже, було зрозуміло, що з пригожиним щось трапиться, інше питання – чому так вільно і спокійно поводився сам пригожин після путчу наприкінці червня, то він з'являється на саміті петербурзького форуму, то він ходить деякими російськими містами», - зазначає Олег Постернак.

Основна ж версія, констатує він, звинувачує російське ППО, що додає жаху в цю ситуацію, тому що в літаку перебували двоє пілотів і одна бортпровідниця, це тероризм, це блюзнірство і справа рук певних підрозділів служб безпеки. До того ж, додає експерт, є вже й реакція Байдена, у росії дуже малоймовірно, щоби щось відбувалося поза руками путіна.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Вдовіченко пояснила, чому на Заході потрібно більше українських журналістів.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, як росіяни раз у раз витісняли Україну зі світового зернопостачання.