Про це вона розповіла у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченко.

За словами експертки, сьогодні українці повинні більше говорити закордоном, їхній голос сьогодні потрібен державі, хочеться більше наших журналістів у закордонних медіа, тому вона закликає їх долучатися. Сама же гостя програми, розповідає вона, пише італійською в італійських виданнях і пишається, що це робить саме українка, українці мають це робити.

«Або навіть фокус навести, тому що буває, що інформаційне поле розмите і цим користується російська пропаганда, вони висмикують одну інформацію, другу, компонують і виходить чудове ІПСО у них насправді. Хоча тут ніби вони нічого і не збрехали, навіть щодо ситуації із керівником апарату генсека НАТО (ред. – заява Стіана Єнссена), вони просто ніби передрукували все, але подали під таким соусом, що це вийшло класичне ІПСО кремля», - зазначає Олексій Буряченко.

До того ж, додає гостя програми, паралельно у цьому контексті було декілька великих світових видань, які плюс-мінус написали про цю історію у схожому контексті або у схожому ключі, і це відбувається з певною частотністю. За словами експертки, вона та інші комунікаційники прекрасно відслідковують ці тренди, із чим вони пов’язані, а зараз починається новий політичний сезон, наступний тиждень – і от вам, будь-ласка, підготовка. Тим не менш, констатує вона, професійно із цим можна працювати і навіть дуже треба, Україна має працювати на адвокаційній арені.

«Хто, як не ми, можуть правильно передати не тільки настрої, побажання, але ще й перспективи, тому що на телеканалах і в медійних просторах різних країн, не тільки Італії, відбувається дуже багато речей. І цей конфуз у головах простих людей є не тільки в Україні, але й закордоном, тим паче, тому що немає такої великої української медійної присутності, яка могла би дати альтернативний підхід чи альтернативну відповідь на певні речі, які там дискутуються», - пояснює Вікторія Вдовіченко.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Позній розповів, що сьогодні турбує українців найбільше – фронт чи корупція.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, хто і коли в росії підпише капітуляцію.