Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

«Зараз запит на вибори не такий великий, але є величезний запит на зміни, особливо на зміни у плані боротьби з корупцією. Коли ми запитуємо, що у країні на слуху, то тема корупції звучить всюди, що потрібно прибирати корупцію, корупція тут, корупція у військових… А друге – це судова система, бо вони дуже пов’язані. Люди кажуть, що бачать дуже багато арештів, але де посадки?», - пояснює Олександр Позній.

Як зазначає експерт, у нас навіть коли ловлять на хабарі голову Верховного суду, йдеться радше не про велич арешту, а про масштаби корупції. До того ж, додає він, у таких арештованих потім постійно зменшується сума застави, якісь гроші їм повертають, а за ґратами вони не опиняються, сьогодні спіймали, а завтра відпустять. Тому, констатує соціолог, у людей є величезний запит на боротьбу з корупцією, судову реформу і, відповідно, вибори у нас завжди пов’язуються із запитом на зміни, хоча спершу фронт, перемога, а потім уже вибори.

«КМІС декілька тижнів тому дав дослідження, що вже необхідність боротьби з корупцією вийшла на перше місце. І це підтверджується, це вперше за півтора року війни. Завжди війна була на першому місці абсолютно у всіх кампаній, у всіх досліджень, а тут бах – боротьба з корупцією обійшла війну. Тобто я думаю, що вони десь приблизно там конкурують за першість у будь-яких соціологічних дослідженнях. Війна – це наше виживання апріорі, тому тут узагалі нема питань, а от корупція – це те, із чим ми кожного дня живемо», - зауважує Олексій Буряченко.

За словами гостя програми, насправді боротьба з корупцією дуже сильно пов’язана із нашим виживанням. Зокрема, зазначає він, зараз у дуже багатьох людей є нерозуміння того, чому, наприклад, ми будуємо дороги, але при цьому не купуємо дрони. Принагідно експерт згадує, що міністр цифрової трансформації Федоров збирає 250 мільйонів на армію дронів, але при цьому у Закарпатській області на відрізок дороги 9 кілометрів є тендер на 600 мільйонів, тому виникає дисбаланс і взагалі нерозуміння ситуації.

Популярні новини зараз
Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Хом'як розповів, що не так із українськими елітами і чи є вони взагалі.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів про битву за Київ за версією лукашенка.