Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

За словами гостя програми, просто формувати гарний образ майбутнього – це не сенс, оскільки, якщо такі образи не прив'язані до сьогодення, то вони ні про що. Зокрема, зазначає експерт, можна, звісно, фантазувати Україну до Уралу, це буде красиво, але без сенсу.

«І в цьому сенсі я говорю, що еліт немає в Україні. І це не йдеться про окремих людей, є в Україні окремі люди, які цим критеріям відповідають, це здатність розуміти ситуацію, формулювати бачення, вносити смисли, логіку та стратегію поставити. Але еліти – це певна взаємодія таких людей», – пояснює Олег Хом'як.

Тобто, констатує він, такі окремі люди у нас є, але немає взаємодії, наприклад, як у 18 столітті, коли еліти писали книги, обмінювалися листами, пізніше зустрічалися на конференціях, форумах. Саме в цьому сенсі психолог стверджує, що в Україні немає еліт. Крім цього, додає він, нам потрібно більше цінувати інтелектуалів, їхню роботу та діяльність.

«Тому я говорю, що в такому визначенні еліт у нас їх немає, а це означає, що ніхто не формулює майбутнє, а це означає, що ми спонтанно якось розвиватимемося. А якщо немає еліти, яка формує бачення та смисли, то лідерська стратегія неможлива в принципі, такого не буває. Тобто скоріш за все це буде деяке помірне буття, сіра зона в тому сенсі, що можна жити спокійно, але говорити про те, що Україна принесе світові якісь нові сенси, цього не може бути», - розповідає Олег Хом'як.

Популярні новини зараз
Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Василенко розповів, як не провалитися на мистецькому аукціоні.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, куди котиться економіка рф.