Про це він розповів у своєму блозі.

«Це кому він розповідає казки? Тим, хто сидів у Києві якраз і все бачив на власні очі? Приписують перемогу під Києвом, путін відвів війська... Війська путіна втекли. Чи розбили ми там російську армію? Ні, бо вона бігла, її треба було наздоганяти. Це називається відступ - коли твоя армія розбита, ти відступаєш, щоб вона не була знищена. Вона не була, на жаль, знищена, якби вони залишилися, ми їх узяли б у кільце і знищили всі 70 тисяч росіян. Так, це було б велике свято, але вони втекли», – пояснює Михайло Шейтельман.

Проте, констатує він, за версією лукашенка, героїчний похід російських військ до Києва зупинився тому, що путін не хотів великих жертв. По-перше, зазначає експерт, це ще питання, з чийого боку жертви – росіян чи киян, по-друге, у путіна взагалі інша версія, він казав, що забрав війська, бо його попросили.

«Мене ось що цікавить у всіх цих тезах лукашенко: це ж наскільки путіну соромно за те, що він програв битву при Києві. Він же кого тільки не випускав усе це роз'яснювати, вже й симоньян розповідала, що вони фактично Київ взяли. Минуло півтора роки після цих подій, і путін говорив, що їх попросили, тому вони відвели війська, тобто він зараз ще виправдовується за свою поразку. Так тепер ще й лукашенко відмазує путіна від цієї поразки. Які смішні ці два старі», - коментує Михайло Шейтельман.

З іншого боку, зазначає він, була одна правда у цьому інтерв'ю лукашенка – це те, що росіяни помилилися, коли вирішили, що Україна не воюватиме і захищатиме свою країну. Це, констатує політтехнолог, правда, і від лукашенківської білорусі Україна теж захищатиметься, якщо треба, якщо ще одна ракета полетить з її території, то й туди нашим військам доведеться зайти, а лукашенко в цей час чекатиме свого часу десь у льоху.

Популярні новини зараз
Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Василенко розповів, як не провалитися на мистецькому аукціоні.

Також Знай.ua писав про те, що Чаленко розповів як трансформувався наш народ.