Про він розповів у своєму блозі.

«Чи актуально обирати владу під час війни? Я про це казав і писав, обґрунтовував, що війна може тривати 15, 20, 30 років і це не означає, що ми повинні втрачати демократію. Політики на Заході це розуміють і починають про це говорити, тому що західний світ – демократичний світ, демократія – основа західної цивілізації», - пояснює Олесь Доній.

За словами експерта, коли ми говоримо про демократичні цінності, про західні ідеали, насправді часто ми забуваємо самі собі відзвітуватися, з чого вони взагалі складаються. Тому, констатує він, потрібно постійно питати себе та інших, чим є ці демократичні цінності, ідеали, до яких ми так прагнемо.

«Демократія складається із багатьох аспектів, але перша сходинка – це якраз електоральність, це вибори. І рано чи пізно, я думаю, суспільство це ж усвідомить. Зараз ні, тому мій голос поодинокий, буває, іноді випереджує події, але суспільство потім усвідомить, постфактум. Все одно ми до цього прийдемо, все одно у нас будуть вибори», - стверджує Олесь Доній.

А тому, стверджує він, варто замислитися над тим, як нам провести ці вибори, і перше завдання, звісно ж, це безпека. Як пояснює ідеолог, місця скупчення під час передвиборчої агітації, тим паче під час голосування є небезпечними, адже росіяни не мають жодних ознак сумління, вони можуть бомбардувати як воєнні об’єкти, так і громадські. Тому, констатує він, потрібно такі зміни внести у виборче законодавство, щоб мінімізувати будь-які загрози для життя українського громадянина.

Популярні новини зараз
Водіям дали всього 10 днів: як уникнути неочікуваних штрафів Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, що потрібно для відбудови України.

Також Знай.ua писав про те, що Ступак розповів, чи вагнерівці мститимуть за смерть пригожина.