Про це він розповів у своєму блозі.

Оцінювати успіхи банку БРІКС, пояснює експерт, потрібно в порівнянні: з моменту свого створення до 2015 року він виділив суму понад 30 мільярдів доларів, а Світовий банк лише за 2022 рік виділив понад 100 мільярдів. Тому, констатує він, банк БРІКС насправді оперує доволі смішними грошима, а всередині самої організації взагалі різні погляди. Зокрема, повідомляє експерт, більшість нових членів хочуть, щоб ця організація стала внутрішнім закритим клубом кредиторів.

«І в цьому більшою мірою винен Китай. Тому що Китай дійсно має величезні геополітичні амбіції, ми бачимо, як він фінансував Африку, Латинську Америку, просував власну позицію. І всі побачили, що Китай дає дешеві кредити або просто так дає гроші, Китай готовий їх підтримувати, закривши очі на порушення прав людини, і Китай нічого не вимагає назад. Ну, вони просто забули, що Китай забрав порт у Джибуті, що Китай купив Сомалі і майже купив Нігерію», - пояснює Олександр Краєв.

Тому, констатує він, всі нові члени хочуть вступати заради цього, а старі члени, як ми бачимо, проти, передусім Бразилія. Зокрема, розповідає експерт, Бразилія каже, що в жодному разі вони нікого не приймають, і в той же день заявляє, що банк БРІКС – це унікальна можливість для Бразилії розвиватися, це ж не якийсь там капіталістичний, імперіалістичний МВФ, який забирає їхні кошти, банк БРІКС штовхне Бразилію вперед.

«Тобто всі хочуть бути дуже розумними і використати геополітику Китаю, аби розбагатіти. Ось вам і весь БРІКС», - підсумовує Олександр Краєв.

Популярні новини зараз
Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, що потрібно для відбудови України.

Також Знай.ua писав про те, що Ступак розповів, чи вагнерівці мститимуть за смерть пригожина.