Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Як зазначає журналістка, незважаючи на те, що було важко, цього року індексацію провели, але наступного року буде важче. Тим не менш, констатує вона, можновладці уже починають говорити на пенсійні теми, зокрема, один із них, народний депутат Олександр Качура заявив про свої припущення, що влада все-таки планує підвищення соцвиплат наступного року.

«Навіть голова Мінсоцполітики Оксана Жолнович, а це людина, яка передусім має про все це знати, не впевнена, що індексація обов’язково відбудеться. Однак у парламенті налаштовані оптимістичніше, кажуть, що індексація пенсії буде. Також називають відсоток, на який має зрости виплата», - розповідає Катерина Котенкова.

Загалом же, зазначає вона, якщо у країні військовий стан, то закон дозволяє не проводити індексацію пенсії, але цього року уряд провів її і наступного року влада намагається виконати всі свої державні гарантії. За словами журналістки, можновладець Качура стверджує, що українцям не лише проіндексують пенсію, до того ж, приблизно на 16%, але й дадуть субсидію на оплату комунальних послуг.

«Зі слів Качури ми бачимо, що нардепи починають замислюватися над тим, що потрібно змінювати методику розрахунку пенсії, адже найменша пенсія має відповідати реальному прожитковому мінімуму», - констатує Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова повідомила, що через борги по комуналці українці можуть втратити свої банківські рахунки.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про нові правила передачі показів газового лічильника.