Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає експерт, наші партнери із США підтримують систему трансформації України, яка раніше вже вдало відбулася у Польщі. Водночас він зазначає, що у Вашингтоні вони отримали певні рекомендації, зокрема, варто скористатися не тільки польським досвідом, але й досвідом інших країн, цю концепцію треба розширювати і ми отримаємо для цього підтримку. За словами ідеолога, йдеться про структурні реформи в Україні, західну фінансову допомогу на ці реформи, зокрема, щодо демократії, економіки і соціальної політики.

«У чому проблема питання? На цей момент механізм трансформації не задіяний так, як хотіли би наші західні друзі. Те, що відбувалося в Польщі, поки що не відбувається в Україні. Єдиний аспект, де у нас абсолютно позитивно задіяна реформа, - це реформа Збройних сил, реформа нашої армії, яка на цей момент є кістяком нашої державності і запорукою нашого життя та існування. Це найбільш успішний приклад проведення реформ і взаємодії української держави, суспільства із Заходом», - пояснює Олесь Доній.

А щодо інших аспектів, констатує він, є серйозні питання, тому треба створити систему трансформації України. А відтак, додає ідеолог, Форум «Трансформація України» з підтримкою західних партнерів закликає всіх єднатися і співпрацювати. А тим часом, розповідає він, зараз планується створити коаліцію громадських організацій за трансформацію України, інститут, академію трансформації – це те, про що вони говорили на конференції у Вашингтоні, що їм радили.

«Нагадаю слова Михайла Харія, а він координатор цього Форуму «Трансформація України», він постійно підкреслює, що ми маємо план, спільний план, узгоджений із західними партнерами. Це звучить як продовження ідеї Мартіна Лютера Кінга, який казав «I have a dream». Він має мрію, а ми маємо план, а для того, щоб він не залишався у мріях і не перетворювався на прожект, має бути система впровадження і саме впровадження. Для цього нам необхідна співпраця», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Себастьянович пояснив, що сьогодні в Україні є люди, які готові змінити освітню систему, судову гілку влади, Конституцію.

Також Знай.ua писав про те, що Тиха анонсувала нові удари по москві та іншим російським областям.