Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

«Ніхто не буде створювати собі конкурента, і це треба розуміти, особливо коли буде йтися про відбудову України. Взагалі-то мета цієї відбудови, яка буде, це відновлення економічної функції, тобто щоб держава могла функціонувати», - пояснює Іван Ус.

Тим не менш, стверджує він, це питання для діалогу із західними партнерами. Зокрема, згадує експерт, із військовою допомогою було так само: спершу нам казали, що нічого серйозного для ЗСУ не дадуть, лише каски, а тепер ми вже отримуємо танки, чекаємо Abrams і винищувачі F-16.

«Але ж ми чудово розуміємо, що це те, що було на зберіганні, те, що давно вийшло з виробництва і ніколи не повернеться в це виробництво, як Leopard 1, Bradley, і це правда. Тим паче, що зараз буквально, тільки через півтора роки ми побачили перше виробництво зі шведами, коли Зеленський поїхав і домовився про БМП CV 90. От це за півтора роки перший зразок техніки, за який домовилися, що він буде повністю складатися в Україні. Я не кажу про Rheinmetall, там більше все ж таки про ремонт танків Leopard», - міркує Олексій Буряченко.

А все так склалося тому, пояснює гість програми, що після завершення Холодної війни світ більшою мірою став травоїдним, тобто узагалі ніхто не вважав, що почнеться ще якась така кривава війна. І цей період травоїдності, зазначає експерт, тривав майже всі 1990-ті і завершився терактом 11 вересня 2001 року. До того ж, додає він, ця травоїдність зіграла на руку російській федерації і не тільки 24 лютого 2022 року, а й це тоді, коли Україну позбавили ядерної зброї.

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів, чому в Україні досі немає заводів з виготовлення патронів і дронів.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів про потреби ветеранів.