Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Я сподівався і був впевнений, що Ердоган буде дотискувати путіна, але подивіться, які заяви ми чуємо. По-перше, мене здивувало, що він називає путіна своїм другом у твітері, у мене немає слів. Друге – а яка вимога, що ви хочете? Вимога, щоб були поставки агропродукції. Послухайте, так поставляйте, хто заперечує? Ніхто не заперечує, нема сьогодні заборони на постачання агропродукції, це все висмоктано з пальця», - коментує Георгій Біркадзе.

До того ж, додає він, аміакопровід Тольятті-Одеса не працює, а росіяни ще й хочуть включити SWIFT для Россельхозбанку. На думку експерта, немає сенсу вводити санкції, якщо вони не працюють, і немає сенсу їх накладати, щоби потім знімати, треба вже йти до кінця, варто ще заморозити інші російські банки, наприклад, «Роги і копита».

«Я взагалі починаю думати, що деякі люди, наприклад, генсек ООН та інші такі всі бусінки, всі так бояться путіна і вважають, що потрібно йому піддакувати, потрібно з ним погодитися. І це дає нам такий результат», - зазначає Георгій Біркадзе.

Тому, стверджує експерт, він здивований результатами зустрічі Ердогана і путіна, тому що очікував іншого підходу та іншої розмови. До того ж, додає він, ми бачимо, що Катар сьогодні планує закуповувати зерно для африканських країн за свій кошт, але у росіян, а посередником, як завжди, буде Туреччина, що дасть їй заробити.

Популярні новини зараз
Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ус пояснив, чому Україні так поступово і обережно дають зброю.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чи вдасться налагодити ситуацію в Міноборони після відставки Резнікова.