Про це він розповів у програмі «Пульс тижня» з Олексієм Буряченко.

За словами експерта, у мережі зараз дійсно розлетілися кадри держсекретаря США Блінкена у McDonald's і це потрібно було зробити тому, що росіяни поширюють на всю американську аудиторію наратив, що українці ночі проводять не у бомбосховищах, а якраз у таких закладах і взагалі ведуть нормальний образ життя. Тому, пояснює політолог, потрібно проводити інформаційну роботу, що Україна – велика держава, бої відбуваються на фронті, а тил працює.

«Ми читали звіти світових аналітичних центрів, які казали, що насправді з агресією російської федерації, мабуть, жодна країна, яка на прикордонні з росією знаходиться, окрім України, не впоралася би. І це багато в чому завдяки великій кількості населення і великій території, оскільки, якщо передова воює, навіть незважаючи на постійні ракетні обстріли, тил працює, тил має забезпечувати війну. Без економіки неможливо забезпечувати військових. Тому це звичайна маніпуляція, це очевидно», - зазначає Олексій Буряченко.

За словами гостя програми, це зрозуміло, тому американці зараз думають, як боротися з такими наративами і як пояснювати своїм виборцям, що в Україні можна і потрібно працювати. На його думку, кадри з McDonald's – це гарний хід, ще й з подачі США. Поки що, пояснює експерт, це перший крок, а рубікон ми перейдемо тоді, коли приватні інвестори зайдуть в Україну, навіть попри війну, якщо їх вдасться переконати вкладатися в нашу економіку.

«Тим, що Блінкен тут ночує одну ніч, він показує, що тут цілком можна вести справи і не боятися, як мінімум у Києві. Якщо таких випадків буде більше, це допоможе переконати приватних інвесторів інвестувати вже зараз, не чекати закінчення війни, воно може найближчим часом і не настати. Цілком можливо, що на прикордонних територіях війна буде 10 років і українці будуть захищатися, однак, інвестувати треба зараз, бо це запорука того, що демократія встоїть», - пояснює Олексій Буряченко.

Популярні новини зараз
Депутатка розкрила, як довго ми будемо без світла та тепла цієї зими З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, чи остаточно похована сьогодні зернова угода.

Також Знай.ua писав про те, що Ланг розповіла, коли закінчиться війна.