Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

«На жаль, бюрократія ООН продемонструвала, що, по-перше, немає розуміння глобальності і вселенськості зла, яку сповідує постійний член Радбезу ООН. Другий момент – є бажання вирішувати глобальні проблеми, якими має займатися ООН, але зарахунок когось і через непомічання реальної іншої проблеми. Конкретно – проблема агресії, замаху на суверенітет і територіальну цілісність України з боку рф. І розглядати цю російську федерацію досі як повноцінного партнера», - пояснює Дмитро Левусь.

На думку політолога, це однозначно хибна стратегія з боку ООН, яка точно не призведе до сталого миру, а тільки погіршить ситуацію. По-друге, переконаний він, цей розрахунок не справдиться, бо Україна не піде на такі домовленості.

Б: «Країни у всьому світі реагують на це, вони розуміють, що ООН втратила функцію єдиного світового мирного майданчика, у Статуті же зазначено, що це головний перемовний майданчик миру. А який же ви перемовний майданчик миру, якщо Генсекретар намагається такі маніпулятивні затички вставляти? І починають всі думати, що, крім нас самих, нам ніхто не допоможе, і потрібно об’єднуватися у регіональні блочки. І це запустило, як на мене, нову хвилю Холодної війни, тільки раніше вона була полюсна, а тепер вона регіонально децентралізована», - міркує Олексій Буряченко.

Принагідно гість програми згадує, якою була ООН, наприклад, за генсека Гаммаршельда, який свого часу дійсно намагався погасити військовий конфлікт в Африці. На його думку, Гаммаршельд – зразок того, яким має бути Генеральний секретар ООН, адже тоді, з 1950 по 1953 роки американці під прапором ООН воювали проти комуністичної зарази у Північній Кореї. Як стверджує експерт, це та ООН, яка, може, не всім подобалася, але такою вона має бути, це майданчик і сила.

Популярні новини зараз
"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кушнір пояснила, що боротьба з корупцією буде на порядку денному під час переговорів Зеленського із Байденом.

Також Знай.ua писав про те, що Краєв пояснив, чому Захід часто забороняв Україні використовувати зброю на території рф.