Про це він розповів у своєму блозі.

Як зауважує експерт, сьогодні всі пояснюють українсько-польський конфлікт через зерно саме виборами у Польщі. Тим не менш, нагадує він, вибори бувають у всіх країнах, тому справа не в цьому, насправді йдеться про те, що через інтереси кількох агротрейдерів страждає наша національна безпека.

«У багатьох людей зараз у Польщі у підкорці вже буде, що з Україною можна сваритися, Україна може сваритися з Польщею. Тобто умовний букетно-цукерковий період у нас минув, а це дуже прикро, бо максимально довго варто було зберігати ці чудові відносини, які були протягом півтора роки. Польща найбільше прийняла українських біженців, Польща найбільше демонструвала розуміння української політики і небезпеки, яка йде від російських фашистів», - нагадує Олесь Доній.

Тим не менш, констатує він, вибори у Польщі скоро пройдуть, але самі поляки не забудуть уже цей конфлікт, ця сварка залишиться у них у підкорці мозку. До того ж, додає ідеолог, це запам’ятаються не тільки поляки, але й інші країни світу, а це дасть змогу проросійським силам, яких москва довгий час годувала своєю ідеологією і грішми, спровокувати аналогічні конфлікти повсюдно.

«Питання не просто зараз про якийсь елемент недовіри між Польщею та Україною. Питання, що важливіше – національна безпека чи інтереси олігархів? А у нас за збіжжя відповідають не маленькі фермери, щоб ви розуміли, це не ті, хто вирощують малину чи равликів, це великі агрохолдинги», - пояснює Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Тизенгаузен пояснив, чому між Україною та Польщею напружені відносини.

Також Знай.ua писав про те, що Співак розповів про результати саміту Генасамблеї ООН.