Про це він розповів на каналі «Садок вишневий».

«Політична система найуспішніших країн у світі базується на конкуренції двох-трьох ідеологічних партій. Наскільки вони дотримуються цих ідеологій, це вже інше питання, але загалом стержень ідеологічний у них є. Наприклад, це США з конкуренцією між демократами й республіканцями, це Великобританія, де є консерватори і лейбористи, тощо», - повідомив Дмитро Вітик.

За словами гостя програми, ідеологічні партії конкурують між собою також у Німеччині й скандинавських країнах. Як зазначив Дмитро Вітик, саме у найуспішніших країнах політична конкуренція відбувається між кількома ідеологічними партіями, тоді як в інших державах, які відстають, в основному діють ситуативні політичні об’єднання.

«Вони базуються на цінностях й інтересах, на відміну від ідеологічних партій, вони створюються під вибори, у них інвестують олігархи, і працюють вони під час однієї-двох політичних каденцій», - заявив Дмитро Вітик.

Популярні новини зараз
Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Ярослав Жаліло розповів, чи пристосувалася українська економіка вже до умов війни.

Також Знай.ua повідомляв, що Марія Ланг розповіла, як перемогти олігархат: «Негідники при владі були і будуть завжди».