Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Що потрібно було зробити, щоб усе це легалізувати? Взяти і відверто відіграти у Prozorro всі ці ділянки, і віддати людям, які можуть нормально добувати (ред. – бурштин) на певних умовах. Зробити так, щоб ці люди отримували ділянки і добували», - пояснює Георгій Біркадзе.

За словами експерта, це так само, як із піском, колись він боровся за це і казав сплачувати податки, люди хотіли дати хабар, він казав, що хабар йому не потрібен, потрібно просто сплачувати податки, а на них побудують школи чи дитсадочки. Тому, переконаний експерт, в Україні потрібно створити такий механізм, якого не було раніше щодо цього бурштину, тому що це було комусь вигідно.

«Тому що там заробляли начальник поліції, начальник СБУ, прокурор, депутати, які там жили, якісь там смотрящі. І це дає нашій країні нуль, потім на цьому заробляють прикордонники, потім на цьому заробляють митники, от і все», - констатує Георгій Біркадзе.

На думку експерта, нам однозначно потрібен механізм, який дасть відповідні можливості, але проблема полягає в тому, що навіть за наявності такого механізму у нас може не виявитися людей, які хотіли би працювати чесно.

Популярні новини зараз
Літнім українцям підкинуть грошей: як збільшиться пенсія в залежності від віку Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах Перерахунок пенсій: хто отримав підвищення, а хто залишився без змін В Україні різко зменшилася пенсія: що відбувається, і хто це допустив
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе заявив, що ми можемо спокійно добувати десь біля 30 мільярдів кубів газу.

Також Знай.ua писав про те, що Вігірінський розповів, які галузі економіку розвиватимуться в Україні після війни.