Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Війна закінчується, і що в цій країні залишається із прибуткового бізнесу? Енергетика, тому що ви побутовий споживач, я побутовий споживач, наші громадяни побутові споживачі. Промисловості як такої залишилося дуже мало, якщо не сказати, що залишиться ще менше. Відповідно, вам кажуть, що в «Енергоатомі» потрібна Наглядова рада. Яка? Звісно, прозоро обрана. З кого? З найкращих людей», - зазначає Андрій Вігірінський.

Крім цього, додає він, залишається ВПК, адже Зеленський не просто так в одному інтерв'ю сказав, що ми разом із США будуватимемо системи протиповітряної оборони, тобто будуть замовники – держави, а отже, буде постійний потік грошей на придбання цієї зброї. До того ж, констатує експерт, бізнесмен, який сюди заходить, матиме гарантії посольства, бачитиме прозоро збудовану структуру та постійне джерело доходу, незалежно від економічного стану країни.

Тому, пояснює гість програми, і є ці економічні вимоги від США, тому йдеться про наглядову раду, про корпоратизацію, вони створюють юридичний кістяк. Таким чином, констатує він, США пропонують виробляти нам технології, і вибудовують у країні структуру, яку плюс-мінус контролюють і яка є для них зрозумілою, щоб заробляти гроші без ризиків несплати.

«Але, якщо ми говоримо про капіталізм, який ми будуємо, то капіталізм заснований на розумній нормі прибутку і на тому, що інвестиція повинна окупатися. І якщо ми хочемо інвестицій, ми не можемо сказати: «Будьте соціально орієнтовані». Можемо через півтора року перевірити питання ціноутворення вартості газу та електроенергії для побутових споживачів: воно буде приведено до ринкової, яка існує для промислових споживачів, а ті, хто не зможе її оплатити, отримають якісь субсидії», - розмірковує Андрій Вігірінський.

Популярні новини зараз
Власників банківських карток попередили: готуйтесь втратити частину заощаджень Можуть безперешкодно перетнути кордон: хто з чоловіків має право виїздити спокійно Вчені виявили людей, чия кров відрізняється від решти - їх серед нас небагато Якщо у квартирі встановлено бойлер: комунальники терміново попередили українців
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гудков заявив, що удари по території рф не зможуть змусити людей скинути путіна, це можуть зробити еліти, якщо дотиснути економіку.

Також Знай.ua писав про те, що Рейтерович розповів, де відповідь росії за удар по штабу Чорноморського флоту.