Про це заявив колишній радник Офісу президента України Олексій Арестович в інтерв'ю з журналістом Юрієм Романенком.

За словами Арестовича, на початку операції під Бахмутом війська вступили в сутички і зайняли оборонні позиції, які виявилися вельми невигідними для українських сил. Замість того, щоб планувати стратегічний відступ та створення нових оборонних ліній, що було б більш вигідним, військові залишилися в складних умовах і виставили на ризик численних військових.

"У якийсь момент операція прийняла характер утримування району і рубежів, які не потрібно було утримувати. Можна було відходити, ставати на інші висоти. Для цього потрібно було підготувати лінію оборони "Суровикіна", поки війська вигравали в Бахмуті час", - каже він.

Питання, чому не було підготовлено альтернативні оборонні рубежі та чому не було забезпечено виведення військ з цієї зони, залишається відкритим.

"Ніколи не відповісти нашому воєнно-політичному керівництву, де наша лінія "Суровикіна". Не існує відповіді, крім такої, за яку народ і військові запитають", - переконаний екс-радник офісу президента.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Зараз, коли українські війська проводять операцію на південному фронті та прориваються вглиб території ворога, втрати, понесені під Бахмутом, наголошують на важливості правильного воєнного планування і стратегічного керівництва.

"Під Бахмутом почалась ця молотилка мобілізованих, тому що не вводили частини, які повинні були виступати на Півдні. І тому, що кидали людей туди майже, як росіяни. В тому ж режимі", - додає Олексій Арестович.

Зрештою, екс-радник глибоко переконаний, що інші умови та більш вигідні рубежі змінили б ситуацію.

"Коли місто стало пасткою, потрібно було вийти звідти. Запустити противника й мочити його там. Тим часом приготувати оборону і стати так, щоб там ніхто не міг просунутися", - стверджує він.