Про це заявив колишній радник Офісу президента України Олексій Арестович в інтерв'ю з журналістом Юрієм Романенком.

За словами Арестовича, на початку операції під Бахмутом війська вступили в сутички і зайняли оборонні позиції, які виявилися вельми невигідними для українських сил. Замість того, щоб планувати стратегічний відступ та створення нових оборонних ліній, що було б більш вигідним, військові залишилися в складних умовах і виставили на ризик численних військових.

"У якийсь момент операція прийняла характер утримування району і рубежів, які не потрібно було утримувати. Можна було відходити, ставати на інші висоти. Для цього потрібно було підготувати лінію оборони "Суровикіна", поки війська вигравали в Бахмуті час", - каже він.

Питання, чому не було підготовлено альтернативні оборонні рубежі та чому не було забезпечено виведення військ з цієї зони, залишається відкритим.

"Ніколи не відповісти нашому воєнно-політичному керівництву, де наша лінія "Суровикіна". Не існує відповіді, крім такої, за яку народ і військові запитають", - переконаний екс-радник офісу президента.

Популярні новини зараз
"Не будь слабаком...": батько найняв повію для 13-річного сина, хлопчик знайшов вихід Лише 1 з 25 хоче йти у бій: експерт про результат силової мобілізації ухилянтів Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней" На місяць по 4500: українцям готують нову соцдопомогу, але від дечого доведеться відмовитися
Показати ще

Зараз, коли українські війська проводять операцію на південному фронті та прориваються вглиб території ворога, втрати, понесені під Бахмутом, наголошують на важливості правильного воєнного планування і стратегічного керівництва.

"Під Бахмутом почалась ця молотилка мобілізованих, тому що не вводили частини, які повинні були виступати на Півдні. І тому, що кидали людей туди майже, як росіяни. В тому ж режимі", - додає Олексій Арестович.

Зрештою, екс-радник глибоко переконаний, що інші умови та більш вигідні рубежі змінили б ситуацію.

"Коли місто стало пасткою, потрібно було вийти звідти. Запустити противника й мочити його там. Тим часом приготувати оборону і стати так, щоб там ніхто не міг просунутися", - стверджує він.