Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«У цій ситуації історія дуже глибока. Якщо йти за історією, то ми дуже далеко зайдемо, вона може зайти просто у глухий кут. Я вважаю, що ми повинні всі виходити з міжнародного права. Є міжнародне право, чітко окреслені території, тому я вважаю, що потрібно виходити з цього. Я тому підтримую і цілісність Грузії, де я народився, я також підтримую і Азербайджан щодо суперечки з Вірменією. Тут треба просто подивитися у питання глибше: кому була вигідна така різня? Я впевнений, що до цього приклав руку наш сусід, російська федерація, і це чітко видно», - пояснює Георгій Біркадзе.

Передусім він нагадує, що останнім часом були дуже хороші відносини між Ізраїлем і саудитами, у них практично вже був мир, була домовленість, усіх усе влаштовувало. Окрім цього, розповідає експерт, із цього двохмільйонного Сектору Гази дуже багато людей останнім часом почали їздити в Ізраїль, там вони почали дуже гарно заробляти, Ізраїль давав їм гарну роботу.

А «Хамас» тим часом, пояснює він, почав розуміти, що сьогодні основний заробіток у Секторі Гази – це бути терористом і померти за якісь 150 доларів, «Хамас» почав розуміти, що таким чином може втратити контроль над палестинцями.

«Тому тут треба подивитися на питання набагато ширше. Кому це було вигідно? Це вигідно трьом країнам: росії, Ірану, який отримує гроші з рф, і Китаю. Китаю також дуже вигідно, щоби там була дестабілізація, щоб подивитися, як на це будуть реагувати інші країни, щоб Китай міг це використати по Тайваню. Тому що наступна непогашена у нас точка – це Тайвань», - підсумовує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Пенсіонери у паніці через нові вимоги: як не втратити останні копійки Тарифи на електроенергію: чому у Європі ціни падають, а в Україні тільки зростають Комунальники запроваджують новий спосіб оплати рахунків: для українців шанс заощадити Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі заявив, що миротворчі амбіції Ердогана не закінчилися на Україні і росії, тепер він має мирний план для Ізраїлю і Палестини.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе прокоментував ситуацію у Конгресі США, відставку спікера, заяви Трампа і пояснив, як ця передвиборча гра може вплинути на Україну.